Değerli okurlarım bu ayki köşe yazımı yaklaşan yerel seçimlere ayırmak istedim
1946 Yılında demokrasiyle tanışan ülkemizde, halkın kendi seçtiği kişilerce yönetilmesinin başlangıcından günümüze Bayburt Belediye Başkanlarına bir bakalım.Acaba neden bizlerin sandıkta seçtiği kişilerin partileri tarafından tekrar aday gösterilmemesi veya aday olanların (bazen) bizler tarafından seçilmemesi.Bayburt’un şehir planlamasında ve Belediyecilik hizmetlerinin yeterince bizlere sunulmamasından dolayımı?
İhtilal döneminde atanan Belediye Başkanlarını saymazsak 1946 dan günümüze bu günkü belediye başkanımızla birlikte 14 Belediye Başkanı görev yapmış,ne hikmetse seçilen ve beş yılını tamamlayan hiçbir Belediye Başkanına deyim yerindeyse maalesef çıraklıktan kalfalığa geçme fırsatı hiç sunulmadı. Yanlış anlaşılmasını istemem fakat 1946dan beri hep çıraklar Bayburt’ta Belediye Başkanlığı yaptı.
Ya siyasi partilerde yapılan Anketler yada Parti içi dengeleri düşünülerek aday yapılıyor.Seçmende beş yılda ne yap tiki oy verelim mantığıyla Belediyecilik adına Bayburtun gelişiminin önüne geçilmiştir.Bu haer siyasi partide böyle olmuştur.
2014 Yerel seçimlerinde aklımıza gelen acaba Mevcut Belediye Başkanımıza kalfalığa geçişine izin verilecekmi.
Belediye Başkanlığı için Partisinden veya sandıktan bu izin çıkmadığını geçmişten örneklerle gördük.acaba sadece Bayburta has bir yasayla bizim Belediye Başkanlığımızı 10 yılamı çıkartmamız lazım diye düşünüyorum.
1946 dan günümüze görevini tamamlayan 13 Belediye başkanının tamamı başarısızmıdır? Veya bu 13 Belediye Başkanını bu göreve layık gören seçmenden önce seçi olarak siyasilerin halkın önüne koydukları bunca başarısız Başkana rağmen 2014 de hadi size yeni bir Başkan derseler ne kadar inanıp seçici olacağız. Bu tanımlama tüm partilerimiz için geçerli bir yaklaşımdır.
Şahsi düşüncem Bayburt’u hep çıraklar değil ,kalfalar hatta ustalar yönetmelidir diyerek herkese esenlikler diliyorum…..