PKK olayı, ilk defa 1984 senesinde başlamıştı. O günkü Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Turgut Özal; “Birkaç çapulcunun işi” deyip geçiştirmişti, PKK önemsenmedi ve ilk taviz koparılmıştı… PKK’nın başı Suriye’deydi, kampları da Suriye kontrolündeki Bekaa Vadisinde. Yani PKK lideri Abdullah Öcalan Suriye’den örgütünü yönetiyordu. Taa ki 1998’e kadar.
Türkiye, sabrının son noktasındaydı, Suriye’yle savaş noktasına gelindiğinde 1998’de Öcalan, Suriye’den çıkarttırıldı. Bu noktaya gelmek için Türkiye’de sürekli, “ya sabır” çekildi, sabrın son noktasına gelmek için aradan 14 yıl geçmişti.
Türkiye Suriye arasındaki problem bitti, sabrın son noktası, “0”(sıfır) noktasına indirildi.
Türkiye hanesine bir ……0…..eklendi.
Özallı yıllar geride kaldı. 2002’den sonra, Adalet ve Kalkınma Partisi dönemine geldiğimizde durup dururken birden Suriye sınırındaki mayınlı arazi aklımıza geldi. Tutturuldu bu arazi, Ottawa Sözleşmesi gereği olarak illa da 2014’e kadar mutlaka temizlenmeli. Sonra anlaşıldı ki İsrailli bir firma, mayınlı araziyi temizleyecek. Karşılığında da, arazi 44 yıllığına bu firmaya verilecek. Sonra karşı çıkmalar neticesinde anlaşma iptal edildi. Türkiye hanesin de hâlâ bir….o….var….
Neden Suriye sınırındaki mayınlı arazi? Pek anlaşılmadı…
Türkiye’nin komşularıyla, “sıfır sorun” olmalı. Hiçbir komşu ülkeyle sorunumuz olmamalı! İşte bu politika sürekli dile getirildi. Kulağa hoş geliyor, çok mükemmel bir düşünce! Sıfır sorun, mümkün mü, neden olmasın?!...
Türkiye ile Suriye arasında ki mayınlı arazi temizlenmedi, ama iki ülke arasındaki buzlar eridi. Beşşar Esat ile Başbakan Erdoğan arasında, karşılıklı dostluk gezileri gerçekleştirildi. Bir problem daha çözüldü. Sıcak, dostça görüntüler, göze hoş göründü…
Türkiye hanesine bir sıfır……00……daha eklendi.
Türkiye ile Suriye arasında fiilen sınırlar kalktı. İki ülke arasında “Schengen anlaşması” imzalandı, karşılıklı olarak vize kaldırılmış. Bir problem daha ortadan kalkmıştı. Komşularla, “Sıfır problem” politikasına devam!
Türkiye hanesine iki sıfır…….0000…..daha eklendi.
Türkiye ve Suriye arasında Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. İşte bir problem daha çözülmüş, dost ilişkiler kurulmuş oldu. Sevinelim! Türkiye ile Suriye arasında çok olumlu gelişmeler oluyor.
Türkiye hanesine bir sıfır……00000……daha eklendi.
Orta Doğuda yaşanan, “Arap Baharı” esintisi Suriye’ye sıçradı. Birden Suriye’de yaşananları iç meselemiz kabul etmeye başladık. Bazı Avrupa gazeteleri olaylara körükle gitmeye başladılar. Örneğin İngiliz The Times gazetesi “Türkler geliyor!” korkusu yaymaya başladılar. Başbakan Erdoğan, beş aydır kendi halkına kötü davranan, ileri gideni katleden Beşşar Esat’a “Gereğini Yaparız” dedi.
Türkiye hanesine bir sıfır……000000……daha eklendi.
Başbakan Erdoğan, Birlik Vakfının Çemberlitaş’taki genel merkezinde düzenlenen iftar yemeğindeki konuşmasında; “…biz Suriye konusunu bir dış mesele olarak, bir dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir” dedi.
Düne kadar Suriye ile Türkiye arasından su sızmıyordu. Karşılıklı dostluk gezileri düzenlenmişti, bakanlar kurulu ortak toplantı yapmıştı, karşılıklı vizeler kaldırılmıştı, peki şimdi ne oldu, tekrar iki ülke arasında sabrın son noktasına gelindi?
Mademki Suriye meselesi bizim iç meselemizdir öyleyse oraya bir elif konmalı.
Türkiye hanesine bir 1 konmalı…..1000000……daha eklendi.
Var mı Türkiye ile Suriye arasında problem? Sıfır problemden, milyonlarca probleme ulaştık. Allah yar ve yardımcımız olsun! Amin!….
Trend Haberler
İstanbul Şile'de 'İyilik Elçileri' buluştu
Bursa Yenişehir'de kaçak yapıya taviz yok
Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni park
Kocaeli'nden mazgal ve menfez temizliği
Bakan Göktaş, şehit ve gazi yakını öğretmenlerle buluştu
Bursa'da ünlü barda tartışma kanlı sonuçlandı! 1 ağır yaralı